Zida

Gratis levering vanaf €75

Verhaal van Zida

Vaak vragen mensen me hoe ik in dit vak ben gerold. Wel, ik heb veel aan toeval te danken. Of het lot, het is maar hoe je het bekijkt. Zowel ikzelf als mijn kinderen hebben een moeilijke huid. Vooral mijn jongste bengel heeft last van atopisch eczeem. Erg ambetant natuurlijk. Dus ging ik op zoek naar zepen, crèmes en lotions om het te verhelpen. De apotheker in de buurt vond dat natuurlijk super. Maar eigenlijk werkte niets echt. Dikwijls huilde mijn dochter zelfs omdat het product pikte en ze er nog meer jeuk van kreeg.

Tot ik puur toevallig een filmpje tegenkwam van een Japanse zeepkunstenares. Ze manipuleerde de zeep tijdens het gieten op zo een unieke manier dat er allerlei patronen verschenen bij het versnijden. Heerlijk om naar te kijken. Ik was meteen gefascineerd. Ik wilde er alles over weten.

Dagen later kwam ik terecht op de website van een zeepmaakster in Nederland. En wat las ik daar? Hoeveel voordelen dergelijke zeep – mits gebruik van de juiste ingrediënten – wel niet had voor de huid. Het kon zelfs huidproblemen verminderen. En zo ging de bal aan het rollen …

 

Ik boekte snel een cursus en begon zelf zeep te maken. Zeep die de huid van mij en mijn kinderen weer in balans bracht. Ik vulde die opleiding verder aan met cursussen over onder meer babymassage en aromatherapie. Samen met andere opleidingen die ik vroeger al volgde, vormde het een mooie basis om mijn eigen zaak op te richten: Zida. Vanwaar die naam? Die verwijst naar zeepzieden (= zeep maken) en mijn naam, Ida.

Zie daar dus sinds enige tijd mijn nieuwe missie: mensen inzicht geven in de voordelen van natuurlijke huidverzorging!

ZIDA1
zida2

De zeep van Zida

Elke zeep van Zida is gemaakt op de cold process-methode. Dat betekent dat de verzeping op een zo laag mogelijke temperatuur gebeurt. Zo blijven zo veel mogelijk vitamines bewaard in de ingrediënten. En dat is simpelweg goed voor je!

Waarom is de keuze van je zeep zo belangrijk?

Jezelf wassen. Je doet het massaal en veelvuldig. Van een kattenwasje of een verkwikkende douche tot een uitgebreid bad. En je handen reinig je zelfs tientallen keren per dag. Als je daarenboven een job in bijvoorbeeld de zorg hebt, zien je handen nóg meer af. Want hoe tegenstrijdig het ook klinkt: water droogt je huid uit. Net daarom is het zo belangrijk om je lichaam zacht te reinigen en slim te verzorgen. Je huid moet nog een leven mee!

Bekijk het zo: je huid vormt een barrière tussen jouw (inwendige) lichaam en de buitenwereld. Het is je grootste orgaan. En daar zorg je maar beter goed voor. Als het in topconditie is, garandeert dit orgaan:

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer je als je op de hoogte wilt zijn van al onze workshops en onze promoties!